четвер, 28 січня 2016 р.

Панкейки

Панкейки - це американські млинці. Готують їх на молоці і смажать на сухій сковороді. Виходять вони пишними і ніжними, дуже смачний сніданок. Їдять зазвичай з сиропом, арахісовим маслом або джемом.
 Інгредієнти:
•2 ст. борошна
•2 ч. л. розпушувача (я використовувала соду, гашене лимонним соком)
•1/4 ч. л. солі
•2 ст. л. цукру - по бажанням
•2 яйця
•1,5 ст. молока
•2 ст. л. розтопленого вершкового масла
•рослинне або вершкове масло для смаження

Приготування:
1. У глибокій посуді змішуємо просіяне борошно, сіль, розпушувач і цукор. В окремої посуді збиваємо яйця.
2. До збитих яєць додаємо молоко і розтоплене масло, перемішуємо виделкою.
3. Потроху, все помішуючи, вливаємо молоко з яйцями в борошно. Розмішуємо до однорідності. Якщо в тісті залишилися грудочки, можна дати йому постояти, як звичайному тесту для млинців. Якщо тісто занадто густе, можна долити ще трохи молока. Тісто повинно бути трохи рідше, ніж для наших оладок, але густіше, ніж для млинців. В тісто по бажанням можна додати трохи ягід (можна заморожених) або шматочки фруктів (банан, яблучко, грушка, персик, сливка).
4. Розігріту сковорідку злегка змащуємо вершковим або рослинним
5. Тісто наливаємо на сковороду ополоником. Розмір панкейків може бути різний, в залежно від Вашого бажання. панкейк смажимо на невеликому вогні (але і НЕ на занадто маленькому).
6. Коли бульбашки по всій поверхні панкейка стануть лопатися, можна його перевернути. Підсмажений панкейк, як і наші оладки, повинен бути з обох сторін золотисто - коричневого кольору. 
7. Так смажимо всі панкейки, складаючи їх стопкою на широку тарілку. 
8. Подаємо панкейки гарячими, при поїданні їх зручно розрізати на 4 частини. В ідеалі їх подають з кленовим сиропом і маслом, але смачно буде так ж з медом, сметаною, збитими вершками і свіжими ягодами або з варенням.

Немає коментарів:

Дописати коментар