понеділок, 25 січня 2016 р.
Печиво для тірамісу (савоярді)
Дійсно прекрасний рецепт ніжного та повітряного печива савоярді. Воно незамінне для тірамісу, чізкейків та інших холодних десертів. Воно також може бути першим печивом для ваших малюків. Без розпушувачів та смакових добавок, дуже просте в приготуванні.
Склад:
Для партії печива в 50 шт
5 ст. ложок цукру,
5 яєць,
2 ст. ложки крохмалю (без гірки),
2 ст. ложки борошна (з гіркою),
дрібка солі,
цукрова пудра
Приготування:
1. Відокремте білки від жовтків.
2. Покладіть білки в миску і збийте. Додайте щіпку солі, потім 2 столові ложки цукру і продовжуйте збивати до густої і стійкої піни.
3. Окремо збийте з 3 столовими ложками цукру жовтки в невеликій мисці, додайте борошно і крохмаль, перемішайте.
4. Потім додайте білки в жовтки і акуратно перемішайте.
5. Застеліть деко пергаментним папером. Наповніть тістом кондитерський мішок з гладкою (бажано) або зубчастою насадкою і вилийте тісто на деко смужками.
6. Посипте печиво цукровою пудрою. Дайте постояти хвилину, потім посипте ще раз цукровою пудрою.
7. Поставте бритванку з печивом в духовку (попередньо розігріту до 180 градусів). Випікайте близько 10 хвилин до світло золотистого кольору. Вийміть печиво і знову посипте цукровою пудрою.
Готове печиво виходять дуже м'якими, але потім воно затвердіє.
Підписатися на:
Дописати коментарі (Atom)
Немає коментарів:
Дописати коментар