четвер, 21 січня 2016 р.

Торт "Шапка гуцулки"

 Тісто:
3 яйця збити з 1 склянкою цукру
Додати 1 склянку сметани (кефіру), 2 скл.муки, 1 чайну лож. соди
Декілька ложок тіста вилити на одну бритванку (малу), щоб укрило дно. Випікати.
До решта тіста додати 2 ст.лож.какао, вилити на бритванку і пекти до готовності.
Коли спечеться чорна паляниця, охолодити і порізати на ромбики чи ламати.
Викладати чорну паляницю на білу, макаючи у збиту сметану з пудрою (1 літр сметани+1,5 склянки цукру-пудри)
Зверху заливаємо помадкою:
3стол.лож цукру
3 стол.лож.какао
5 стол.лож.молока
50 г масла
Варити, помішуючи декілька хв.до однорідної маси.