вівторок, 26 січня 2016 р.

Львівський сирник

Ось простий рецепт знаменитого в Західній Україні Львівського сирника, без якого важко уявити собі львівське кафе. Львів по-справжньому пишається своїми сирників.
Варіацій львівського сирника дуже багато - його готують з лимонною або апельсиновою цедрою, коксовою стружкою, горіхами, маком і навіть яблуками. Незмінним залишається жирний домашній сир, хороше вершкове масло і яйця з помаранчевими жовтками.

 Інградієнти:
    Сир - 500 гр. (Бажано домашній)
    Цукор - 120 гр.
    Яйця - 3 шт.
    Цедра 1 лимона
    Ванільний цукор - 1 пакетик
    Крохмаль - 1 ст.л. (можна замінити 1 ст.л.манки)
    Куркума - 0,5 чайн.л
    Вишня сушена - 0,5 склянки (можна родзинки, цукати і т.д.)
 
  Глазур:
    Цукор - 0,5 склянки
    Какао - 2 ст.л.
    Молоко - 3 ст.л.
    Вершкового масла - 1 ст.л.

Спосіб приготування:
У блендері ретельно змішуємо сир, яйця, цукор і ванільний цукор. Якщо немає блендера, можна протерти сир через сито і змішати з вище перерахованими продуктами. Потім додати крохмаль, куркуму, цедру лимона і збити до однорідності. Вишню залити окропом, через 5-10 хвилин воду злити, обсушити і додати в сирну масу. Випікаємо в прямокутній формі з використанням паперу для випічки в попередньо розігрітій духовці до температури 180 градусів близько 50 хвилин. Готуємо глазур: змішуємо какао, цукор, молоко і варимо до загустіння, в кінці додаємо вершкове масло кімнатної температури. Після випічки сирник потрібно в формі повністю охолодити (інакше він може розвалитися). Охолоджений сирник покриваємо глазур'ю і обов'язково ставимо в холодильник на ніч.

А прокинувшись вранці насолоджуємося з чашкою ароматної кави або чаю!

Немає коментарів:

Дописати коментар