Торт «Зебра» правильніше було б назвати «Тигром» - тісто при запіканні набуває характерний жовтуватий відтінок, і контрастні шоколадні розводи в розрізі готового коржа нагадують швидше шкуру амурських або індокитайських хижих кішок, а зовсім навіть не зебри.
Торт «Зебра» - життєрадісний. Цей торт прикрасить собою будь-яке свято і обов'язково викличе посмішки на обличчях. Приготування такого торта - справа творча і захоплююча!
Інгредієнти:
борошно - 320 г
цукор - 200 г
сметана (15%) - 250 мл
яйця - 3 шт.
розпушувач – 1,5 ч.л. без верху
масло (82,5%) - 50 г
какао - 30 г
сода – 0,5 ч.л.
сіль – 1/3 ч.л.
Приготування:
Підготуємо форму для випічки: дно змастимо вершковим маслом, накрити пергаментом, зверху нанесемо тонкий шар масла і притрусимо борошном (боки форми не змащувати жиром).
Розтопимо вершкове масло в духовці. Верхній шар - освітлене масло - перелиємо в окремий посуд і нехай охолоне.
Збиваємо яйця з цукром в білу густу масу. Додаємо до неї сметану і вершкове масло, перемішуємо ложкою. Сухі інгредієнти змішаємо в окремому посуді: борошно, змішане з розпушувачем, содою і сіллю. Додаємо борошно до рідких інгредієнтів і перемішуємо ложкою.
Тісто розділимо на 2 рівні частини (розлиємо порівну у 2 півлітрові банки). В одну з них додаємо какао. У центр форми для випікання налиємо 2 ст. л. білого тіста. Потім в центр викладеного білого тіста налиємо 2 ст. л. шоколадного.
Чергуємо шари, поки не закінчиться тісто. За бажанням: дерев'яною шпажкою надаємо торту візерунок, як у квітки.
Накриваємо форму фольгою і ставимо в розігріту до 160 градусів духовку. Випікаємо 40-45 хвилин - до сухої зубочистки. Залишаємо торт остигати у вимкненій духовці.
Немає коментарів:
Дописати коментар