Спробувавши один раз, ви сміливо будете повторювати такий шедевр неодноразово.
Тісто дуже швидко замісити за допомогою хлібопічки, рецепт адаптований під ці пропорції. Так що пекти булочки сучасним господиням — одне задоволення!
Інгредієнти:Тісто дуже швидко замісити за допомогою хлібопічки, рецепт адаптований під ці пропорції. Так що пекти булочки сучасним господиням — одне задоволення!
Тісто:
• Молоко — 200 мл,
• Вершкове масло — 100 грам,
• Ванілін — 1 грам,
• Цукор — 100 грам,
• Яйця курячі — 2 шт.
• Дріжджі швидкодіючі 1 ст. ложка,
• Щіпка солі,
• Борошно 4 + 1 неповний стакан (приблизно 0, 5 кг),
• Рослинна олія для змащування столу.
• Яйце для змащування пирога.
Начинка:
• Молоко — 1 склянка,
• Мак — 200 грам,
• Цукор — 100 грам,
• Вершкове масло — 1 столова ложка.
Як приготувати макові булочки:
Тісто замішуємо в хлібопічці. Заклавши всі інгредієнти, вибираємо програму «Замішування тіста» або основний режим. Залишається тільки дивитися, як воно замішується. Борошно засипаємо не все відразу, а чотири склянки.
Спочатку кладемо молоко, розтоплене масло, цукор, яйця, сіль і ванілін. Потім борошно і вже тоді дріжджі. Підглядаємо чи не зарідке тісто, якщо зарідке - додаємо ще майже склянку борошна.І нехай тісто вимішується.
За цей час можна спокійно зайнятися начинкою.
Наливаємо в каструлю молоко, ставимо на вогонь і чекаємо, коли воно почне закипати. Тут же висипаємо в молоко мак.
Зменшуємо вогонь і додаємо в каструлю олію і цукор. Варимо поки мак не вбере в себе все молоко і рідина не загусне.
Далі беремо блендер і перебиваємо мак.
Можна використовувати готову макову масу.
Тісто готове, начинка теж, приступимо до приготування самої булки.
Розкладаємо тісто на змащене рослинним маслом стіл або дошку. Розкачуємо квадрат.
Розкладаємо на тісто начинку з маку.
Звертаємо пласт в рулет. Розрізаємо на 2-3 см кусочки і викладаємо розрізом до гори, впритик один до одного, формуючи квітку, на змащену вершковим маслом бритванку.
Духовку включаємо нагріватися до 180 градусів.
А поки змастимо булку яйцем, збите виделкою, силіконовим пензлем. Даємо тісту йому на підйом хвилин 15-20.
Тим часом духовка нагрілася, ставимо туди бритванку і засікаємо півгодини.
Вуаля, наша булка готова!
Немає коментарів:
Дописати коментар