неділя, 7 лютого 2016 р.
Шарлотка з яблуками
Склад
яйця - 4 шт,
цукор - 1 склянка (~ 170 г),
борошно - 1 склянка (~ 100 г),
1 велике або 2 невеликих яблука,
1 кружальце лимону (для оприскування яблук),
вершкове масло для змащування форми
Приготування
Яблуко вимити, обсушити, почистити, розрізати на 4 частини і вирізати серцевину.
Нарізати яблуко малими дольками.
Скласти яблучні дольки в миску, злегка оприскати соком лимона (щоб не потемніли) і перемішати.
Яйця розбити в миску і збити міксером в пишну піну.
Не припиняючи збивання, тонкою цівкою всипати цукор.
Продовжувати збивати до отримання густої пишної яєчної маси, близько 10 хвилин.
На поверхню збитою яєчної маси просіяти борошно.
Акуратно перемішати тісто.
Перемішувати не круговими рухами, а знизу-вгору, поки тісто не вбере в себе борошно.
Форму для випічки змастити маслом.
На дно форми викласти половину тіста.
Зверху викласти часточки яблук.
Викласти на яблука тісто і розрівняти поверхню.
Випікати шарлотку 35-40 хвилин в розігрітій до 180 ° С духовці.
Під час випічки дверцята духовки не відкривати, щоб тісто не опало.
Пиріг готовий, коли при проколюванні зубочисткою немає слідів сирого тіста.
Підписатися на:
Дописати коментарі (Atom)
Немає коментарів:
Дописати коментар