пʼятниця, 5 лютого 2016 р.

Соус "Бешамель"



Cклад:

     молоко - 800-1000 мл,
     вершкове масло - 80-100 г (+ 30-50 г),
     борошно - 80-100 г,
     щіпка мускатного горіха,
     сіль,
     мелений перець

Приготування

У каструлі, на маленькому вогні, розтопити вершкове масло.
Всипати борошно і перемішати, продовжуючи нагрівати олійно-борошняну суміш.
Невеликими порціями влити 300 мл холодного молока, постійно помішуючи дерев'яною лопаткою.
Перемішати соус до однорідності.
Потроху влити молоко, що залишилося і добре перемішати.
Порада. Кількість молока залежить від бажаної густоти соусу. Також, слід враховувати, що після охолодження соус загусне.
Довести соус до кипіння, постійно помішуючи, і варити 5 хвилин на слабкому вогні.
Приправити «Бешамель» сіллю, перцем і мускатним горіхом, за смаком.
Покласти шматочок вершкового масла (30-50 г), перемішати і накрити каструлю кришкою.
Порада. Соус повинен вийти однорідним, без грудок. Якщо цього не вдалося уникнути - його потрібно протерти через сито.

Немає коментарів:

Дописати коментар